dinsdag 3 februari 2009

Eindelijk een update


Klik op de foto voor meerdere foto'sVrijdag 30 Januari 2009

We zijn vertrokken! Pake was mooi op tijd. Wij weer op het nippertje. Voordeel van net wat later arriveren is dat er geen wachtrij meer is. De plaatsen waren al gereserveerd dus dat kwam mooi uit.
Nog even koffiedrinken en dan door de douane. Na een vlucht van bijna 11 uren kwamen we aan in Hongkong.
Annika en Robin hebben zich keurig gedragen. Ze hebben nog even geslapen. Alleen had Annika erg veel last van haar voet. We hadden net de dagervoor een wrat onder de voet latten aanstippen! Daar kwam een hele grote bloedblaar op. Verdr is alles erg goed gegaan. Na 5 uren wachten konden we doorvliegen naar Brisbane.
Gelukkig hadden we wind mee en duurde deze vlucht nu 8 uren ipv 8,5!

Na de koffers, ze waren er gelukkig allebeide! te hebben opgehaald hebben we een taxi genomen naar ons adres voor de komende 3 nachten. Brisbane Holiday Village te Brisbane. Het is rond 01.30 maar gelukkig ligt de sleutel in de kluis. Cabin is klein maar netjes en… de bedden zijn al opgemaak. Snel douchen en pitten!

De zaterdag hebben we door het vliegen en het tijdsverschil van 9 uren naar ons gevoel overgeslagen.

Zondag 1 Feb.
Slapen en met de bus naar een winkelcentrum om boodschappen. Onze telefoon werkt niet naar behoren dus hebben we voor hier een telefoon gekocht. Annika kan nog steeds niet goed lopen.
‘S avonds de rest weer vroeg naar bed. Zelf was ik juist laat! We hebben een beetje last van een jetlag.
Ps. Volgens Robin zijn we nog niet in Australie want…. We hebben nog geen kangoeroes gezien! Hoezo kinderlogica.


Maandag 2 Feb.

Weer vroeg op! Met de bus naar Brisbane om bij Thrifty de huurauto op de halen.
Eerst nog even met de kids naar Southbank. Daar hebben ze gezwommen, ook in de regen! Wat tot nu toe hebben we nog geen wolkenloze blauwe hemel gezien. Maar de temperatuur is goed zo rond de 28 graden.
Toen de auto opgehaald. Het is een rode Outlander. Groot genoeg voor ons vieren en de koffers. En toen vanuit de stad terug naar onze cabin…..Tjeetje wat een klus was dat. Gelukkig waren de kids in slaap gevallen achter in de wagen. Dus vanmiddag eerst maar een tommie aangeschaft. Dat scheelt ons vast veel ergernis.
Weer vroeg naar bed.

Dinsdag 3 Feb.

We laten Brisbane achter ons en gaan naar de Sunshine Coast. hoop tenminste dat deze zijn eer aandoet en we vandaag eindelijk wat meer zon gaan zien. We nemen de kortse route en dat hebben we geweten, dwars door de stad!!! Eindelijk uit de stad op weg naar Maroochydore nemen we een toeristische route naar de Glass House Mountains. Steil hoor, volgens de kids is het net een achtbaan. Maar mooi dat het er was. Jammer dat Annika nog steeds niet goed kon lopen anders hadden we een korte wandelroute kunnen doen. Maar dat komt vast nog wel eens. Na nog een parametersolletje (paracetamol) volgens Annika gaat het elke dag beter.
Op naar Moroochy Palms Holiday Village. Tommie brengt ons er feilloos naar toe.
De cabin is ruim en staat dicht bij het zwembad en speeltuintje. Niet zo luxe als verwacht, wat kunnen foto’s dan bedriegen! Maar we moeten het er maar mee doen voor de komende 6 dagen. Vanmiddag nog even gezwommen met de kids.

6 reacties:

Pauline zei

Welcome to Australia!!!
Arme Annika, ik hoop dat die blaar gauw weer weg is.
Doen jullie wel voorzichtig daarzo? Ik heb gehoord dat er nog meer regen komt en een nieuwe cyclone.... Toch heel veel plezier toegewenst! Niet naar Australia Zoo geweest? Daar hebben ze ook kangaroos!

Greetz from Melbourne

Anoniem zei

Erg leuk jullie reis te kunnen volgen via dit weblog. Veelplezier en een veilige voortzetting. Ik ga zeker regelmatig checken waar jullie uithangen.

Groetjes Saskia Rotgers

Anoniem zei

Even een test

Anoniem zei

Kreeg wat reacties over niet kunnen plaatsen van berichten.
Gaat als volgt ,type berichtje en selecteer ( voor het gemak) anoniem in profiel selecteren.
Vervolgens klikken op reactie plaatsen.
Er komt dan shermpje met woordvertificatie in beeld met een code .
Deze moet worden ingevuld in het balkje met de rolstoel die er onder staat.
Vervolgens klikken op voltooien en klaar. :0

Jakob zei

Blij dat jullie het mooi hebben,alles moet ook een beetje meewerken we hebben al een stuk dak gereed hoe is het bij jullie?Zijn jullie al bij tathing roofs geweest?Hoop dat jullie nog heel veel zullen genieten.Groetnis dyn neef Jakob.

Jakob zei

Dank je wel op naar de 40,dat word jij in april,maar niet te veel aan denken,we voelen ons soms 18 of niet dan.Veel plezier en de groetjes van your neef Jakob.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Een reactie posten