dinsdag 17 februari 2009

Sydney 2


Klik op de foto voor meer foto's

Maandag 16 Februari

Eindelijk lijkt het eens een knappe dag te worden! Het is in ieder geval droog en de temperatuur is net boven de 20 graden. We besloten nogmaals met de bus en de Ferry naar Sydney te gaan. Deze keer om toch Darling Harbour te gaan bekijken. Dat was inderdaad wel de moeite waard. Gezellige restaurantjes, een grote speelplaats voor de kinderen en winkels. In vergelijking met Nederland is het eten hier niet zo duur, al is het lekkere brood en de zuivel hier wel aan de dure kant. Helemaal als je, zoals wij dat zijn, verslaafd bent aan karnemelk! Liters gaan er thuis door heen. We hebben hier wel iets gevonden wat er op lijkt (buttermilk) maar het is wel een keer zo duur falset niet meer is! Hier wordt het gebruikt om mee te koken! En wordt het eigenlijk niet zo gedronken.

In Darling Harbour hebben we lekker wat gegeten en rondgewandeld. Rond 3 uur belde Marjan met de vraag of we zin hadden om ‘s avonds te komen bbq-en. Daar hadden we wel zin in. We waren rond een uur of 6 bij Peter en Marjan. Een echte Aussie barbecue, dat hadden we nog niet meegemaakt. Jammer dat het later op de dag wel weer ging regenen dus hebben helaas niet buiten kunnen eten maar dat mocht de pret niet drukken. Marjan had er een lekkere fruitsalade (mango, ananas, blauwe bessen en aardbei) en gewone salade en een wortel,appel rozijnen salade en aardappelpuree bij gemaakt. Peter had de steaks , de shasliksticks en de worstjes lekker klaargemaakt. We hebben echt heerlijk gegeten. En we waren pas rond een uur of half 11 weer terug. De mannen probeerden me over te halen om terug te gaan rijden! Maar ik ga heus niet mijn eerste keer in Australië in het donker! en in een heuvelachtige omgeving en links! autorijden. No way. Geen haar op mijnhoofd die daar aan denkt. Het voordeel was wel geweest dat we niemand tegenkwamen want de meeste mensen lag al op 1 oor. Maar niet snel daarna lagen wij dat ook hoor!



Dinsdag 17 Februari

Al weer onze laatste dag in de omgeving van Sydney. Eerst maar eens was gedraaid zodat dat morgen weer schoon mee terug kan naar de Gold Coast. Had de wasmachine en droger schuin tegenover ons staan dus dat was handig. Vanmiddag zijn we naar West Head geweest. Dat ligt in het Ku Ring Gai Chase National Park. Een 8 hectare groot bos met mooie wandel routes en een prachtige uitkijkpost. West Head Lookout. Een prachtige plek, jammer dat het bewolkt en grijs was. Daar komen de Pacific Ocean en Pittwater bij elkaar en kun je het schiereiland waar de dorpen Palmbeach en Whalebeach liggen prachtig zien. En wat ook mooi was we hebben een in de vrije natuur levende wallibi gezien! Van heel dichtbij,druk aan het gras eten. Helaas hebben we ook 1 dood aan de kant van de weg zien liggen. Wat we ook mooi aan konden zien komen was de regen vanaf de zee, dus zijn we snel terug gegaan. Terug hebben we nog een spelletje Yathzee gedaan. We hadden graag nog naar de Blue Mountains willen rijden maar aangezien er zoveel regen was gevallen waren daar de wandelpaden daar erg nat en glibberig en het was waarschijnlijk geweest dat we de Three Sisters weer niet hadden kunnen zien door het bewolkte weer. Maar dan houden we ook nog wat op ons verlanglijstje voor als we hier in OZ wonen!

2 reacties:

Anoniem zei

hallo luitjes het gaat goed met jullie hoor en lees ik dat is er fijn .hier gaat ook alles goed op het weer na.vandaag is het droog ( woesdag.maar ze voorspellen weer regen.dus jullie missen niks.geniet nog maar even van jullie vakatie en hoop snel weer wat te horen groetjes en knuffels en tuten aan de kids mem

Anoniem zei

Hoi allemaal
Heeft Nieke geen Skype? Toch mooi dat we elkaar even kunnen zien en spreken .Klas had ook een berichtje gedaan maar het gaat een beetje door elkaar geloof ik.Misschien ook niet goed gedaan kan ook nog Pracht foto,s. Lekker koese voor straks en ik zie jullie weer .Dit is genieten hé dit nemen ze jullie in elk geval niet meer af . Dikke knuffel enliefs Mem & Immo

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Een reactie posten