vrijdag 13 februari 2009

seaworld


Klik op de foto voor meer foto's
Klik op het pijltje in het youtube filmpje.

Maandag 9 Februari 2009

Vandaag zijn we vanuit Maroochydore aan de Sunshine Coast. Dat begint zo’n 60 km boven Brisbane naar de Gold Coast zo’n 80 km onder Brisbane gereden. We hebben er nog een poos over gedaan omdat men met de weg bezig was. Jammer want het was de eerste dag dat we een wolkenloze strakblauwe lucht hadden! En het was over de 30 graden. Warm omdat ook de vochtigheidsgraad hoog was. Maar onze bestemming “Sea World”maakte veel goed. Al slapen we voor 3 nachten met z’n 4-en in een (klein)appartement op het Sea World Resort. Ze hebben een prachtig zwembad met mooie speeltoestellen voor de kids. En omdat we gasten zijn van het resort mogen we gebruikmaken van het Waterpark op het Sea World complex. Door hebben ze toch een paar grote glijbanen! Jammer voor Robin dat hij nog te klein is voor de ene. Het heeft wat praten gekost (en heel wat tranen!) om te zorgen dat hij weer met mij naar beneden ging. ‘S Avonds allemaal uitgeput naar bed! Want morgen moeten we om 7.45 in de Lobby klaarstaan voor de “meet en feed the Sealion en Dolphin tour”


Dinsdag 10 Februari 2009

Zoals gezegd vroeg op. Robin was te klein om de dieren te voeren maar mocht wel mee te kijken. Als eerste gingen we bij de haaien kijken. Daar was het personeel binnen de ramen aan het wassen! Zoals ons de vorige keer in Australie ook al was opgevallen is het hier nog steeds erg netjes om ons heen. Na de haaien te hebben gezien gingen we een zeeleeuw voeren. Glibberige, stinkende vissenkoppen of zoals Markus zelfs een octopus.
Als je de zeeleeuw had gevoerd kon je hem over zijn rug aaien. Daarna snel naar het hoogtepunt van deze vroege ochtendtour… het voeren van de dolfijnen. Helaas mochten we deze alleen voeren en niet aaien maar om alleen al zo dichtbij een dolfijn te zijn was al uniek. En Robin heeft toch nog een dolfijn kunnen voeren.

Eenmaal weer terug op het Resort hebben we even koffiegedronken en omdat de weerberichten voor Woensdag niet zo heel best waren besloten we toch om vandaag maar naar Seaworld te gaan. We konden bij het resort opstappen op een monorail die je dan zo naar het park brengt. We hebben hele mooie shows gezien van zeeleeuwen en van dolfijnen. Net zo iets als bij het dolfinarium. Verder waren er veel attracties waar de kids ook in konden maar ook een piratenschip dat heel hoog ging. Ik heb me voor Annika over mijn angst heen gezet en ben met haar in het schip geweest maar echt leuk was anders!. Ook zijn we met z’n allen met de vikingboot! Drijfnat geworden omdat we pijlsnel weer mnaar beneden doken. Maar omdat het mooi weer was waren we zo weer droog!. Aan het eind van de middag nog even naar het waterpark om te zwemmen en toen was de dag ook al weer om.


Woensdag 11 Februari 2009

Bewolkt en kans op een bui. Dus mooi weer om even wat van de omgeving te zien. En we zoeken nog accommodatie voor de laatste 10 dagen aan de GoldCoast dus hebben nog een appartement opgezocht wat er wel leuk uit zag om daar even te gaan kijken. Maar goed ook dan we zijn gaan kijken want dat viel erg tegen. Dus ook maar even naar de Big 4 holidaypark in Ashmore gereden. Daar hebben we nog een bungalow en park bekeken en dat zag er wel goed uit dus dat hebben we maar geboekt.

De omgeving is erg druk aan het strand maar als je wat verder landinwaarts komt wordt het rustiger en groener en ook weer meer heuvelachtig. Waren wel mooie plekjes bij, maar ook plekkken waarvan je zegt…nooit van mijn leven.

Teruggekomen was het weer weer wat opgeknapt dus hebben we nog even gezwommen. Morgen weer vroeg dag want we vliegen om 8.35 al naar Sydney. Sydnet here we come!

Ps. Het voelt vreemd om hier te zitten terwijl er in de staat Victoria erge bosbranden zijn met bijna 200 doden en meer dan 4000 mensen dakloos. En in het noorden van Queensland, de staat waar wij nu zitten! Zijn erg veel overstromingen en worden de mensen gewaarschuwd dat er krokodillen, die met het water meegevoerd worden, in de straten kunnen zijn!

Hopelijk houden we nog een poosje dit mooie weer, al zijn de berichten voor Sydney ook niet zo best!
Daar ben ik niet op berekend hoor wat kleding betreft! We zullen zien wat Sydney ons brengt.

3 reacties:

Anoniem zei

Hoi, bronnetjes, Het is wel heel spannend daar
in australie,een deel onderwater en een ander deel zij overstromingen.Het is dit jaar wel heel extreem,maar ik hoop dat jullie wel een
beetje uit de buurt blijven,en toch wel genieten,mooie fotos, pas goed op de kinderen.
Heit krokodil ,groetjes.

Pauline zei

Klinkt allemaal geweldig!
Ja, we wilden hier wel wat van dat water hebben, we zouden het land eigenlijk even schuin moeten houden....
Nu na een week branden er nog 12 brandhaarden, maar ze hebben alles onder controle. Nu maar hopen dat volgende week, als het warmer wordt, niet nieuwe branden uitbreken....
Maar geniet maar lekker, hopelijk wordt Sydney niet te koud en nat!
Groetjes uit Kilsyth bij Melbourne

Anoniem zei

hallo daar het gaat allemaal goed bij jullie zo te horen .wat het weer betreft het is altijd nog beter dan hier.dus nog maar even genieten daar de gr fam de vries tjal

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Een reactie posten