donderdag 19 februari 2009

goldcoast


Klik op de foto voor meer foto's

Woensdag 18 Februari

Vandaag verlaten we Sydney. En hier knapt het weer op. Om 10.00 moeten we uit ons huisje zijn. Ons vliegtuig gaat om 14.30 dus we hebben de tijd nog wel even. Eerst nog even achter het internet voor de laatste berichtjes en dan in alle rust op weg naar het vliegveld. Onderweg nog een laatste glimp opgevangen van de Operahouse en de Harbour Bridge. Op het vliegveld wat gedronken en gegeten en toen op naar de Gold Coast. Onderweg naar hopelijk wat zonniger weer. Na bijna 1,5 uur komen we weer aan in Collangatta Airport. De temperatuur is in ieder geval stukken hoger en ook schijnt het zonnetje. Eerst de, ditmaal wel gereserveerde, auto ophalen. Deze keer weer een Nissan X-trail tot Markus zijn genoegen. Hij roept al zo’n auto wil ik ook als we hier wonen. 2 jaar terug dat we hier waren hadden we namelijk ook zo’n auto en dat was toen ook al goed bevallen. We zijn eerst naar Burleigh Heads gereden. Daar hebben ze een prachtig strand. We hebben vandaag weer een uur langer dus kunnen we nog even genieten van het mooie weer. Rond een uur of 6 komen we aan in Ashmore. We blijven hier de laatste 11 dagen van onze vakantie in een Big 4 park Ashmore Palms Village. Ashmore ligt vlak bij Surfers Paradise een welbekende trekpleister voor toeristen.
Ons huisje kan er meedoor, niet echt groot maar we trekken er de meeste dagen toch op uit.
We kijken nog wat rond en gaan dan douchen en naar bed.


Donderdag 19 Februari

Slecht geslapen! Het was warm op bed. Maar toch vroeg uit de veren. Het is toch mooi weer de temperatuur rond de 30 graden. Vandaag vertrekken we vroeg om wat om ons heen te kijken. We komen terecht in Springbrook National Park. Daar hebben we bij Puringbrook de waterval gezien en daar er hier de afgelopen dagen ook veel regen was gevallen was deze echt de moeite waard.
Daarna nog even! Wat je even noemt, naar de best of all Lookout maar dat viel even tegen. Daar aangekomen konden we door de mist niets zien. Heel erg jammer. En dan weer terug over zeer bochtige smalle wegen. Veel wildlife borden aan de kant van de weg gezien. Wij denken dan meteen aan Koala’s en kangoeroes maar die hebben we niet gezien. Maar wel een hagedis en een zwarte slang! Die kroop middag op de weg. Ik blij dat we in de auto zaten! En verder prachtige uitzichten onderweg . Omdat het zulk mooi weer is besluiten we naar tallebudgeera te rijden. Daar hebben ze een mooie inham om te zwemmen en kun je ook nog bij het strand met golfslag komen. Na een poosje trekt het dicht en vallen er ook nog wat druppen maar echt veel is het niet. Later blijkt dat ze in Ashmore veel meer regen hebben gehad dus dat hebben we gelukkig gemist! De kinderen hebben nog even gezwommen in het zwembad. Daarna nog even aan de studie, douchen en naar bed. Zelf nog even de weblog bijwerken en dan ook naar bed.

4 reacties:

Anoniem zei

hallo luitjes het schiet al weer op de vakantie het gaat snel.dus geniet nog maar even.hier is verder alles goed.groetjes memknuffels en tuten voor jullie allemaal.

Anoniem zei

nou ik ben onder de indruk....jeetje wat zijn jullie in een prachtig land beland..en in zo een korte tijd zoveel meemaken word bijna jaloers als ik jullie zo in de korte broek zie lopen,pas goed op veel liefs Wietske

Anoniem zei

Hallo Bronnetjes,

Goh wat kun je leuk schrijven zeg. Het ziet er allemaal echt prachtig uit.Het is inderdaad een prachtig land. Jullie hebben niets te veel gezegd. Niet dat wij gaan emigreren hoor...maar een keer naar Australië op vakantie.....wie weet dat wel. Dan brengen we jullie natuurlijk een bezoekje als het mag.
Vervelend voor Markus dat hij toch nog steeds last heeft van de operatie.
Groeten van Greta en familie en geniet van jullie alweer laatste week.

Anoniem zei

Hoi Lieverds
Nog even een berichtje doen . Zie jullie bijna elke dag op Skype . Leuk hé ver weg en toch even dicht bij . Zie jullie allemaal genieten . Nog een paar dagen en dan zijn jullie gelukkig weer hier . Robin wil nu toch ook wel weer naar huis .Ook een goed teken voor ons . Hoor jullie weer . Liefs Mem&Huub :x

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Een reactie posten